Menu

Biografie

Karin speelt als actrice en zangeres zowel in theater, als voor televisie en film. Ze woont in Amsterdam.

Karin begon haar carrière in 2001 aan het conservatorium in Rotterdam waar ze de opleiding Muziektheater volgde. Gedurende deze opleiding deed ze in 2004 mee aan het Nationaal Songfestival en later dat jaar aan AVRO Sterrenjacht waarbij ze de kwartfinale haalde. Ze studeerde in 2005 af met haar solovoorstelling “Bloedlogisch”.

In 2006 studeerde ze verder op de acteursopleiding aan de Toneelacademie van Maastricht. Hier volgde ze lessen van mensen als René Lobo, Ger Thijs, Fedja van Huět, Hans Kesting, Erik Vos, Domien van der Meiren en Pierre Bokma. In 2010 studeerde ze af met de voorstelling “Westkaai” van Bernard-Marie Koltès.

Karin speelde hoofdrollen in de televisieserie “Van God Los” en de internationale speelfilm “Gone Back”. Ze had een terugkerende bijrol in “Smeris” en een bijrol in de film “Hemel op Aarde” en speelde meerdere gastrollen in o.a. “Danni Lowinski”, “Moordvrouw” en “Meiden van de Herengracht”. In het theater speelde Karin o.a. bij Het Filiaal en in Soldaat van Oranje. Ze richtte samen met twee collega’s stichting Cinergy op. Via deze stichting schreef en speelde ze de succesvolle voorstelling “Brain Insane” en produceerde ze het WERKfestival met o.a. de nieuwe voorstelling “A Miraculous Day at the Office”.

In 2017 speelt ze de voorstellingen Falling Dreams (engelstalig) en Enkeltje Mars bij het Filiaal Theatermakers en maakt ze voor stichting Cinergy een nieuwe productie die in januari 2018 in premiere zal gaan.

 

BEKIJK MIJN CASTINGFOTO’S

BEKIJK MIJN CV